Liittokokous Rovaniemellä

Hyvät Ylivieskan seudun kansalliset seniorit

 

Kansallisen senioriliitto ry:n kahdeskymmeneskuudes varsinainen liittokokous pidettiin Rovaniemellä      17.-18. kesäkuuta tänä vuonna Lapin urheiluopiston tiloissa.

Itselleni tämä oi kyllä kokemus.  Valitettavasti meidän Oulun piiriläisiä oli vähän osallistujia eri syistä johtuen. Koko kokousta leimasi leppeä tunnelma ja letkeä meno, turhat nipottajat olivat jossain muualla.

Liitto vaihtoi lähes koko johdon ja minulla on ainakin vakaa usko, että jatkamme entisen johdon viitoittamalla hyvällä linjalla, mutta uuttakin ilmaantuu toimintaamme.

Olin majoitettuna Ounasvaaran Sky-hotelliin, kaupungin huipulle mahtavine maisemineen. Itse tilaisuus oli samalla Lappia areenalla ja iltajuhla Santa Parkissa  oli taattua tavaraa.

Kansallisen senioriliiton Suomi 100 pääjuhla oli lauantaina. Se oli todella arvokas ja mieliinpainuva. Valtionvarainministeri Petteri Orpo piti ansiokkaan juhlapuheen, ehdinpä moikatakin häntä ja tuoda terveiset Ylivieskasta.

Liittokokous valitsi puheenjohtajaksi Ahon hallituksen aikaisen puolustusministerin Anneli Tainan ja valtuuston puheenjohtajaksi rovaniemeläisen liikuntaneuvos Leena Jääskeläisen. Molemmat kutsuin meidän 25 v juhliin.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Aila Harjanne ja Petteri  Löppönen, liitovaltuustoon saatiin Oulun piirin alueelta Esa Anttonen  Kajaanista ja  varalle Martti Turunen Kuusamosta.

Kokousta johti lauantaina Rovaniemen hovioikeuden presidentti, emeritus Esko Oikarinen ja sunnuntaina Rovaniemen kaupungin valtuuston puheenjohtaja Heikki Autti.

Jos samalla areenalla pidetty  aikaisempi Kokoomuksen puoluekokous Rovaniemellä sai minut syttymään silloin puolueelle, tämä Senioreiden liittokokous sai minut  syttymään kansalliselle senioriliikkeelle.

Juhani

 

 

 

Liittokokouksen avauseremonia
Seppele sotiemme vetaarien haudalle lähdössä
Valtionvarainministeri Petteri Orpo
Suomi 100 juhlan porosteppi
Santa Parkin isäntä kävi tervehtimässä iltajuhlassa
Hannu Jurmun ja Jouni Someron suomalista musiikkia.
Puheenjohtaja Anneli Taina
Varapuheenjohtajat Aili Harjanne ja Risto Löppönen
Liittovaltuston puheenjohtaja Leena Jääskeläinen