Senioriristeily 22.-23.5.2018

Seniorit Nettiajassa-risteily 22.-23.5.2018

SENIORIT NETTIAJASSA –RISTEILY 2018 Silja Europalla

Lähde mukaan toukokuun lopulla Kansallisen senioriliiton risteilylle. Luvassa on parasta mahdollista senioriseuraa eri puolilta Suomea.

Silja Europa on varattu toukokuun lopulla kokonaan senioriliittolaisille. Kaikki liiton jäsenet läheisineen ja ystävineen ovat tervetulleita mukaan! Laivalle kutsutaan myös senioriliiton yhteistyökumppaneita.

Ohjelmassa on sekä viihdettä että asiaa. Luvassa on huippuseuraa, senioritapaamisia, asiantuntijaluentoja sekä mm. digineuvontaa ja liikuntaopastusta.

Vakavammasta asiasta kiinnostuneille on tarjolla edunvalvonta- ja järjestöasioiden kokoontumisia, keskustelutilaisuuksia ja luentoja. Omat kokoontumiset järjestetään mm. matkavastaaville, yhdistysten puheenjohtajille ja sihteereille, muistikerholaisille sekä muille järjestötoimijoille. Lopullinen ohjelma julkaistaan helmikuussa.

Seniorit nettiajassa -risteilyn hinta on alkaen 96 €/hlö B-luokan neljän hengen hytissä.
Käytössämme on myös LUX-hyttejä (alkaen 183 €/hlö kahden hengen hytissä) sekä A-luokan hyttejä (alkaen 133 €/hlö kahden hengen hytissä). Hinnat sisältävät runsaan ohjelman, illallisbuffeen ja aamiaisen.

Menomatkan hintaan sisältyvän buffet-illallisen voi vaihtaa avoimeen illalliskuponkiin ja tehdä pöytävarauksen Grill House tai Tavolata ravintolaan. Ota yhteyttä myyntipalveluun 010 23 23 200 jos haluat tehdä varaukselle muutoksia.

Parhaat hytit myydään nopeasti, varaa omasi siis heti! Varausjärjestelmä aukeaa 18.12.2017.

Laiva lähtee tiistaina klo 18.30 ja saapuu takaisin Helsinkiin länsisatamaan keskiviikkona klo 16

Kysy myös Matkapoikien liittymäkuljetuksista eri puolilta Suomea! Voit tiedustella mahdollista ryhmävarausta suoraan omasta senioriyhdistyksestäsi.

Vastuullinen matkanjärjestäjä risteilyllä on Tallink Silja Oy ja liitäntäkuljetuksissa Matkapojat Oy.

Varaukset ja tiedustelut Matkapojilta! Lisätietoja www.matkapojat.fi/senioriliitto

Seniorit nettiajassa -risteilyn ohjelma ja teemat:

Risteilyn ohjelma rakentuu kuuden teeman ympärille. Nämä ovat alustavasti:

Edunvalvonta ja vaikuttaminen

• puheenjohtajien ja sihteereiden tapaaminen
  • vanhusneuvostot kunnissa ja maakunnassa
  • SOTE -uudistus ja maakuntavaalit
  • eläkeläisen käteen jäävien tulojen kehitys
  • arvonlisäverottomat kotipalvelut

Viestintä

• seniorit nettiajassa 2018 – 2020 -suunnitelma
  • tietoturva ja tietosuoja-asetus
  • yhdistysten viestintä ja sen suunnittelemine
  • yhdistysten kirjoituskoulu, näin laadit mielipidekirjoituksen

Matkojen, retkien ja tapahtumien järjestäminen

• matkavastaavien tapaaminen
  • matkat ja retket osana senioriliiton toimintaa
  • mitä matkojen ja tapahtumien järjestämisessä on hyvä ottaa huomioon
  • me -hengen rakentaminen ryhmässä

Auttaminen (muisti- ja ystäväkerhot, sukupolvien kohtaaminen)

• autetaan toista senioria; hyvien käytänteiden esittelyä
  • yksinäiset mukaan ryhmään – miten huomioit uuden jäsenen yhdistyksessä
  • muisti- ja ystäväkerhotoimintojen kehittäminen
  • seniori - juniori -toiminnan ideointia

Liikunta ja hyvinvointi

• seniorin hyvinvointi  - aktiivisen elämäntavan merkitys
  • ikääntyville asumisvaihtoehtoja palvelujen kera
  • KKI, liikunnasta iloa jokaiselle yhdistyksessä
  • tule tutustumaan ja tanssimaan senioritanssia

Järjestötoiminta

• uusien jäsenten hankkiminen -työpaja
  • senioriliiton uusi yhdistysten jäsenrekisteri -ohjelma näytillä
  • varainhankinta yhdistyksissä ja piireissä
  • seniorit EUssa - kansainvälinen toiminta

Jokainen risteilijä voi ilmoittautua yhteen – kahteen kiinnostavimpaan teemaryhmään. Risteilyn tarkempi ohjelma rakennetaan teemojen pohjalta kiinnostuksen mukaan. Teemat sisältävät asiantuntijaluentoja, ryhmätöitä, työpajoja ja keskusteluja.

Ohjelmaan kuuluu myös DIGI -opastusta ja mm. meritanssit Mikko Mäkeläisen & Myrskylyhdyn tanssittamana.