2020

JÄSENKIRJE 2/2020                          Ylivieskan seudun kansalliset seniorit ry

Puheenjohtajan terveiset

Arvoisat Ylivieskan seudun kansallisten senioreiden jäsenet

Korona virus koettelee edelleen niin koko maata ja edelleen vaikeuttaa normaaliin toimintaan palaamista.

Yhdistyksen hallitus on kuitenkin saanut alustavan syksyn ohjelman aikaan, kuitenkin sillä varauksella, että muutoksia saattaa edelleen tulla.

Monta kiintoisaa aihetta on jouduttu joko perumaan tai ainakin lykkäämään.

Piiri pitää syyskuun alussa Rokualla kehittämispäivät ja etsii uusia tuulahduksia meidän kaikkien toimintaan.

Senioriliiton liittokokous Savonlinnassa on peruttu ja kokous pidetään hybridikokouksena marraskuussa.

Toivottavasti teillä kaikilla "sinni" riittää, me noustaan vielä tästä.

Puheenjohtaja Juhani

Lämmin tervehdyksemme teille rakkaat senioriystävät pitkästä, pitkästä aikaa. Vuosikokouksessa olemme tainneet viimeksi tavata toisiamme. Olemme kaikki joutuneet nöyrtymään tuon viheliäisen koronan takia ja joutuneet monella tavalla miettimään ja järjestelemään elämäämme. Toivottavasti me kaikki olemme selvinneet mahdollisimman vähin vaurioin tästä ajasta. Toivotaan, että tuleva syyskausi olisi kevättä ja kesää helpompi.

Nyt alkaa pian meidän syyskautemme ja sen kuukausikokoukset ja muut tapahtumat. Hallitus kokoontuu kuukauden ensimmäinen keskiviikko Häggmannille.

Syyskauden ohjelmaamme tullee säätelemään se, miten korona tästä etenee tai ei. Alustavasti suunniteltu ohjelma on muuttunut kokonaisuudessaan. Vierailut Kitinkannukseen on siirtynyt seuraavalle vuodelle. Marraskuulle suunniteltu operetti ”Kreivitär Mariza” kuten myös kaavailtu osallistuminen Jorma Uotinen esitykseen Akustiikassa 4.11.20 on peruttu.

Hallitus kokoontui 2.9.2020 Häggmannilla, missä päätettiin loppuvuoden uudesta ohjelmasta. Kuukausikokousten paikkana on Ylivieskan seurakuntakeskus, Bäckman-kabinetti ja aika klo 15-17.

Kokouspäivät ja ohjelmasisällöt ovat seuraavat:

*Syyskuu 15.9.2020 klo 15: Luento aiheesta seniorin “Hätäensiapu” (täsmentyy vielä)

*Lokakuu 6.10.2020 klo 15: Aili Nuorala tuo Muistiliiton terveiset ja ohjeen muistin virkistämistä varten sekä opastaa viittomakielen käyttöön aiheena “Minäkin osaan viittoa”.

*Marraskuu 3.11.2020 klo 15: Luento Postin roolista nykypäivänä ja yhdistyksen syyskokous

*Joulukuu 1.12.2020 klo 15: Lauletaan joululauluja

* Jouluruokailu 8.12.2020 (ruokapaikka ja kokoontumisaika selviää myöhemmin)

Alustavasti vuoden 2021 kokoontumispäivät ovat kunkin kuukauden ensimmäiset tiistait eli 5.1., 2.2., 2.3., 6.4. ja 4.5.

Ilmoituslehtenä toimii edelleen Kalajaska, joten seuratkaa tiedotteluamme muistipalstalta, johon pyrimme saamaan ajantasaiset tiedot teille toiminnastamme.

Ystävällisin terveisin

Sihteeri Aune

JÄSENKIRJE 1/2020                 Ylivieskan seudun kansalliset seniorit ry

Arvoisat jäsenemme! Kiitämme teitä kuluneesta vuodesta 2019 ja toivotamme kaikkea hyvää, iloa, terveyttä ja mukavaa yhdessäoloa vuoteen 2020. On tärkeää, että meistä jokainen löytää

elämäänsä mukavia asioita, elämyksiä ja kohtaamisia. Järjestötoiminta ja oman yhdistyksemme mahdollisuudet tuokoon hyvinvointia osaltaan elämäämme.

Syyskokous on valinnut tälle vuodelle hallituksen, jossa jatkavat puheenjohtajana Juhani Nevala ja varapuheenjohtajana Risto Vähäkangas ja jäseninä Tuomo Haikola ja Aili Nuorala. Uusi sihteeri on hakusessa, joten hoitelen näitä sihteerin tehtäviä siihen saakka. Talousasioistamme huolehtii edelleen Tapani Konttinen ja jäsenrekisterin hoitajana on Aune Nevala. Juhani johtaa piirin seniorityötä ja Risto toimii piirin hallituksessa ja Aune hoitaa piirin taloutta. Hallitus kokoontuu Häggmannin kahviossa kuukauden 1. keskiviikkoaamu, paitsi kesäkuukausina.

Syyskokous on päättänyt vuoden 2020 jäsenmaksuksi 25,00 euroa/jäsen. Jäsenmaksu suoritetaan tammikuun aikana tilille: FI29 5534 0540 0553 77.

Kuukausikokouksemme jatkuvat edelleen seurakuntakeskuksen Bäckman-salissa kuukauden toinen tiistai klo 15.00 alkaen eri teemoilla. Kevään ohjelmamme on seuraava:

Ti 14.1.20 klo 15.00: Senioreiden ihonhoidon vinkit, Kauneushoitola NorPinkistä kertomassa Noora Östberg

Pe 7.2.20 klo 18.00: ”Kuumat suudelmat” Akustiikassa: Johanna Rusanen ja Jyrki Anttila. Ruokailu Myllyrannassa ennen esitystä klo 16.00. Lippuja varattu 20 kpl. Sitovat ilmoittautumiset kuukausikokouksessa 14.1.20.

Ti 11.2.20 klo 15.00: Raudaskylän opiston tarjonta senioreille.

Ti 10.3.20 klo 15.00 Uusinta tietoa muistista ja liikunnasta ja sääntömääräinen kevätkokous

Ti 7.4.20 klo 15.00 Ylivieskan seniorijärjestöjen edustajien päiväkahvivierailu

Ti 12.5.20 Kevätretki Kitinkannukseen.

Pe 12.6.20 Oopperamatka Ilmajoelle esitykseen ”Hiljaiset perivät maan”. Lippuja varattu meille 10 kpl. Sitovat ilmoittautumiset kuukausikokouksessa 14.1.20. Maksu on suoritettava välittömästi ilmoittautumisen jälkeen. Matka on yhteismatka alueen seniorijärjestöjen kanssa.

Kuukausikokouksen alussa on aina kahvitarjoilu. Kahvimaksu on edelleen 5 euroa/henkilö.

Hallitus                                          Psta Aili Nuorala, puh. 044-2799 792